Sämre djurägare?

Spread the love
Alltså, vissa människor. Bara för att man inte har råd med dyra saker till sina djur, eller för den delen tycker det är nödvändigt med dyra saker,  är man sämre djurägare. Jo det finns de som ärligt talat sagt det! Inte till mig men till andra.
Snacka om att stirra sig blind på materiala ting alltså. Det är väl ändå en av de saker som spelar minst roll hur man är som djurägare, hur man sköter dem osv, eller? Enligt mig är det så i alla fall.
Katterna blir t.ex inte lyckligare för att de har ett 2000kr klösträd istället för sitt för 750 kr.
Eller hundarna blir inte lyckligare för att de har ett koppel för 500 kr istället för 100 kr. (som exempel).
Nej mycket som spelar in, materiella ting är inte bland det viktigaste precis, huvudsaken är att djuren får det som de behöver i kost, omvårdnad, veterinärvård, träning/motion, tillbehör osv, inte vad sakerna har kostat. 🙂  Mina djur är lyckliga och de har inte det senaste av allt eller det dyraste av allt 🙂 Bra saker behöver inte kosta massor!
Jag tycker även det är bra om man kan köpa begagnat, vilket jag gör mycket, återanvända saker istället för att det ska kastas. Mycket bättre för naturen, och plånboken 😉 Man ska ge djuret det som den behöver helt enkelt, sedan vad det kostar är ju ovisentligt.
Ta hand om era djur och er själva! Och stirra inte er blinda på materiella ting, finns viktigare saker här i livet <3
_DSC0258
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.