Lack på djuraffärer!

Spread the love

Lack på majoriteten av alla djuraffärer! Borde ställas ännu högre krav på dem.
Dagligen hör man och läser man om folk som köpt djur från djuraffärer eller t.ex kost och de ger felaktig information. Något som är vanligt är att de säger helt fel raser på djuren, eller att marsvin kan bo själva eller med kanin. Sånt gör man så less! Att de ska ha saltsten t.ex eller säljer olika kön tillsammans :/

Nu såg jag en djurbutik som skulle REA (!) ut djuren för att de ska ha semesterstängt några veckor.Ringer flera varningsklockor och anser att det inte är seriöst! Dåligt planerat. Och vad gör dem om inte djuren blir sålda? Vill inte ens tänka på det. Lust att köra dit och köpa kaninerna och marsvinen från dem. Stor risk för impulsköp från folk som kommer dit med.

Anser att man inte ska sälja djur alls i djuraffärer. De kan inte neka köpare t.ex om det inte känns rätt, vilket man som uppfödare kan göra bland annat. Nej stödj inte försäljning av djur i djuraffärer! Och stödj inte djuraffärer som har dålig djurhållning! Då kommer de bara fortsätta och fortsätta istället.

Inte ovanligt att de tar in djur förtidigt heller.

14 juli 2015 252Köpt från seriös uppfödare! Då vet du mer vad du får, bettfelskontrollerade, härstamningsbevis/stamtavla mm. Undvik köp i djuraffärer!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.