Relation till sin kanin

Spread the love

Man kan göra mycket mer med kaniner än vad många tror! Och bra relation med sin kanin är A & O för ett fungerande liv tillsammans. Trivs inte du och kaninen tillsammans, då mår varken du eller kaninen bra av det i längden. Alla klickar inte med varandra heller. Om man inte klickar med sin kanin beror inte på att du är dålig djurägare utan att ni helt enkelt inte fungerar tillsammans och det är inget fel med det utan det är helt naturligt. Så väljer man att omplacera sin kanin pga att man inte fungerar ihop hur man än gör, så skäms inte över det! Det tyder bara på bra ägarskap att man tänker på kaninens bästa!

HUR BYGGER MAN EN RELATION?
Här är några tips utifrån mina egna erfarenheter:

  • Välj inte kanin främst efter utseendet. Utseendet är inte allt. Många kaniner jag har köpt har jag sett dock ”bara” på bild först men brukar kännas rätt på någotsätt när jag ser dem. Även fallit för kaniner jag annars inte brukar falla utseendemässigt för men när jag sett dem så har det känns så rätt. Och den känslan är viktig tycker jag. Det kan såklart bli ”fel” ändå, men lyssna på din magkänsla!
  • Vuxen eller unge? Många säger ”vill ha unge så jag kan lära den från början”, men jag säger: Spelar ingen roll, vuxen eller unge. Jag har haft både och, och har även nu med. Man kan bygga upp en lika bra relation med sin kanin oavsett om man köper den som unge eller om man köper den som vuxen. Och hittar man en omplacering, kör på och samtidigt hjälper du en kanin att få ett nytt bra hem.
  • Umgås mycket med din kanin. Sitta med den i hagen, aktivera den, ge den gott från handen något kaninen gillar. Många säger ”kaniner är tråkiga”, beror på att de sällan umgås med sin kanin och aktiverar den. Såklart blir kaninen uttråkad då.
  • Ha tålamod! Vissa kaniner går jättesnabbt andra inte. Kan ta några av mina som exempel. Messi är jätteframåt direkt när han kan, villig att lära, vill ta kontakt, samma med Zelda (en kom som vuxen en som unge) medan Ella och Milly till exempel har tagit längre tid och är fortfarande inte lika sociala. Det är individuellt helt enkelt. Tålamod tålamod! Och alla kan ha dåliga dagar även kaninerna och man kan ha dåliga och bra perioder. Men många ger upp för lätt och tröttnar.

14 juli 2015 227

 

Kaniner kan bli lite som små hundar. Man kan lära dem trix, hoppa med dem, kela och ha roligt tillsammans! Sedan gillar kaniner vissa saker mer och vissa saker mindre men det lär man sig efterhand vad som passar just en själv och sin kanin 🙂 Ta vara på varje stund tillsammans!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.