Så trött på fördomar!

Spread the love
Alla dessa fördomar som ploppar upp om diverse raser, jag är så himla trött på dem! Och även fördomar kring småhundar. Hört/läst flera som har fördomar som till exempel:
  • Småhundar får göra som de vill
  • Småhundar är ouppfostrade
  • Bjäbbmaskiner
  • De kan inte gå långt
  • Man kan inte göra så mycket med dem
  • De kräver inte så mycket
Några fördomar och blir så trött! Storleken på hunden har ingenting med att göra med hur mycket de kräver eller hur mycket de orkar/kan gå. Roxy till exempel orkar/klarar mer än Lillan och Lillan väger 10 gånger mer än vad Roxy gör. Nej det beror på individen inte storlek på hunden! Samma med aktivering. Du kan göra massor med en liten hund bara den vill och kan, dvs är inte storleksrelaterat.
Samma med fördomar om sk kamphundar. De finns överallt och blir så lack. Amstaff, staffe mm är inte avlade för kamp i Sverige idag. Det handlar om hundägaren och avel helt enkelt. Man kan inte dra alla hundar inom samma ras över en kam. Och man ska inte tro på allt skit media skriver heller. Danmark har förbjudit vissa raser, tycker jag är superlöjligt. Och även raser som inte är sk ”kamphundar” heller har de även förbjudet. Löjligt löjligt enligt mig.
Döm inte hunden efter ras eller storlek! 
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.