Reagerar på vissa hundar – men inte andra?

Spread the love

Var ute och gick med Roxy & Happy mitt på dagen. Gick förbi svärmor hennes hundar var ute för en gångs skull så de skällde som attan (inhängnat) men även en vän till svärmor hade sina två hundar där som aldrig träffat mina. Happy sa ingenting, inte Roxy heller men drog lite dit men så fort vi passerat så brydde hon sig inte längre vilket ju är superbra och glad att de inte skäller tillbaka. Men sedan på eftermiddagen gick jag en runda själv med Roxy. Passerade ett hus där två hundar kom springandes och skällde i trädgården (de har gjort det förr), och Roxy blev uppspelt, drog mot deras trädgård och hade svårt att slappna av en stund efter att vi passerat. Sen passerade vi ett hus där det bor en papillon samt jakthundar som går i hundgårdar. Papillonen är superduktig, springer inte utanför staketet skäller men springer inte utanför. Roxy brydde sig inte att smack om den denna gången (helt paff blev jag) och även nästa trädgård med hund vi passerade brydde hon sig inte för en gångs skull. Men så passerade vi samma hus som har de hundarna Roxy reagerade på och de var fortfarande ute och Roxy reagerade även denna gång.Undra varför hon reagerar mer på dem än de andra hundarna vi passerade under samma promenad? Jag beter mig inte annorlunda på något sätt. Utsänder dem hundarna några signaler till Roxy som inte jag ser? Något är det ju ialla fall.

11260524_10204525903329820_7965161514659876277_n

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.