Torrfoder är bra för tändarna – sant eller falskt?

Spread the love

Falskt!

Många tror att torrfoder är bra för tänderna på hund och katt men detta är en stor myt som lever kvar än. Torrfoder hjälper ingenting för tänderna och motverkar inte heller tandsten. Vissa veterinärer ”skrämmer” folk och säger att katter inte ska äta blötmat t.ex för att det är dåligt för tänderna men detta stämmer inte. Bra ben till hundarna och katterna är det som hjälper för tänderna och även att borsta tänderna om det behövs. En katt katt alltså leva på bara blötmat och bra ben, torrfoder är mer för människans bekvämlighet, samma för hund.

Mina katter får huvudsak blötmat. Roxy & Happy får färskfoder och Lillan torrfoder (olika anledningar) alla har bra tandhälsa. Men de får också bra ben för tänderna, kollar regelbundet så de inte har tandsten och om det kommit lite brukar jag skrapa bort det 🙂 Kolla tänderna regelbundet 🙂 Ge bra ben och borsta om det behövs! Bra ben är t.ex rå kycklingvinge.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.