Förhindra buskisavel!

Spread the love

Är på tok för många katter som inte har något hem, och allt för många som tar kullar på sin katt för att ”den är så snäll” eller ”den har så fin teckning”. Det är absolut ingen anledning till att avla på sin katt! Tänk efter både en och två gånger.

Undvik att köpa katter från buskisuppfödare
Köp från seriösa eller adoptera från olika katthem.
Köp ingen katt som inte är veterinärbesiktad, vaccinerad och id-märkt!
Det är mina tips!

Ja alla katter är lika mycket värda men handlar inte om värde i denna frågan utan kring hälsa/koller, att det finns massvis med huskatter som är hemlösa/finns på katthem, just pga så mycket buskisavel. Alldeles för lätt och billigt att skaffa katt, folk tröttnar = släpper ut och tar inte ansvar. Mycket vanligare än vad många till se och tro.

3 april 2015 457Här är Freya. Hon hittades mager i en trappuppgång. KKS hämtade henne och jag blev akut jourhem. Hon fick bra mat, vaccinerades, chippades samt kastrerades och sedan adopterade vi henne. Såklart kollad hos veterinär innan.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.