”Veterinären har rätt”

Spread the love

Nej veterinären har inte alltid rätt & vet inte alltid allting. De är utbildade på djurens sjukdomar och extremt liten del av djurens utfodring t.ex. Den kunskap vissa veterinärer besitter kring det beror på deras egna intresse helt enkelt. Varit i diskussion så många gånger där folk hellre väljer att lyssna på veterinären än kunniga personer. Lite tröttsamt.

Ett exempel är det är med torrfoder vs blötmat. När det kommer till katt så går det utmärkt att ge både och. Men det går även lika bra att bara ge blötmat eller bara torrfoder. Men ger man bara torrfoder är det viktigt att katten dricker mycket så den inte får problem med t.ex njurarna. Råa kycklingvingar är bra för tänderna. Även hört argument ”torrfoder är bra för tänderna, mot t.ex tandsten”. Detta är fel! Torrfoder hjälper inte till ett dugg för tänderna.

Bra torrfoder & bra blötmat är viktigt för en katt. Spannmålsfritt, hög kötthalt och inte utfyllt med t.ex en massa potatis. Stirra inte er blinda på priset, Applaws t.ex är billigare än Royal Canin men har bättre innehåll.
Bozita & mjaus blötmat är bra. Undvik torrfoder från matbutikerna, finns inte ett enda med bra innehåll.
10683073_10202937220133733_667657914_o

Våra katter får Applaws torrfoder kyckling samt bozita & mjaus blötmat. Viktigt är också att det inte är fisk i dagligen, det är allergent nämligen & inte så lämpligt att ge katter ofta.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.