Detta med kamphund

Spread the love

Är så himla trött på detta snacket så jag spyr på det alltså!
Media förstorar upp saker och ting. Är det t.ex en amstaff som biter, ja då står det ”kamphund bet”, men är det t.ex en labbemix eller liknande, ja då blir det ”stor svart hund”, helt sjukt! Det är inte RASERNA det är fel på utan ÄGARNA eller ev felavel, men oftast är det ägarna som är problemet, som inte tar sitt ansvar mm.

Golden t.ex en av de raser som ligger allra högst upp på bitstatestiken, inte amstaff, pitbull (som det dessutom finns få av i Sverige) och dem raserna.
Tro inte på allt som står i media, de brukar förstora upp saker och ting.
I dag avlas inte hundar för kamp, jo vissa gör illegalt men inte seriösa bra uppfödare.
Du som hundägare och du som uppfödare har ansvaret.

Läste i tidningen för inte så länge sedan att de rekommenderar inte att barnfamiljer har hund, för att flertalet barn blir bitna. Är för tusan inte hundens fel! Många föräldrar är nonchalanta, låter barnen göra hur de vill med hundarna, ev understimulerade hundar osv. Jag anser att det är bra för många barn att växa upp med hund, gjorde det själv och man lär sig mycket på det, om föräldrarna tar ansvar vill säga.

Det är aldrig HUNDENS fel. Ha det i tankarna…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.