Löwen, dvärgkanin ect.

Spread the love

Finns flertalet benämningar, som tyvärr folk inte har koll på.

Sett flertalet gånger på blocket ”ras: dvärgkanin”. Dvärgkanin är ingen ras. Det är en benämning på kaniner inom gruppen dvärgkaniner. Så t.ex hermelin, dvärgvädur och lejonhuvad kanin är dvärgkaniner. Det är alltså ingen ras.
Och när vi ändå är inne på lejonhuvad kanin. Vissa skriver ”löwen” men det korrekta namnet i Sverige är lejonhuvad kanin. Sett exempel: ”korsning mellan lejonhuvad kanin och löwen”, men det stämmer inte, eftersom det är samma ras. Men i Sverige heter det lejonhuvad kanin. Så inte konstigt att det blir förvirring ibland. Löwen är inte ens det korrekta namnet för rasen på tyska, då löwen enbart står för ”lejon” på tyska.

Bondkanin har jag också sett. Detta är inte heller en ras. Utan bondkanin brukar i regel sägas, om man inte vet vilka raser man har i sin kanin, istället för blandraskanin.

Lejonhuvad hermelin har jag också sett. Finns ingen ras som heter det heller.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.